Peter Micić

Vsi avtorji

SI:

Z glasbo se je pričel ukvarjati pri osmih letih v glasbeni šoli Vič Rudnik v Ljubljani, kjer je poleg znanja pridobival dragocene odrske izkušnje kot solist in član harmonikarskega orkestra. Šolanje iz klavirske harmonike na stopnji nižje glasbene šole je zaključil leta 1993.

Svojo glasbeno pot je nadaljeval s kitaro, najprej kot samouk, potem pa se je učil pri Bernardu Svetetu. Leta 2000 se je šolal na Guitar Institute of Technology, Musicians Institute, v Los Angelesu, kjer je s pomočjo svetovno znanih učiteljev (Allen Hinds, Daniel Gilbert, Scott Henderson, Dave Hill, Jean-Marc Belkadi, Sid Jacobs, i.d.) izpopolnil svoje znanje v zvrsteh jazza in bluesa ter različnih stilov popularne glasbe (pop, rock, soul, funk).

V času svojega glasbenega delovanja je nastopal z lastnimi avtorskimi projekti ter sodeloval z mnogimi glasbeniki in producenti tako v studiu kot tudi v živo. Med njimi najdemo imena, kot so Tinkara Kovač, Omar Naber, Gal Gjurin, Franci Zabukovec, Peter Penko, FUSIONPOP, Don Sergio, Martin Štibernik in drugi.

Poleg kitare se ukvarja tudi s pisanjem glasbe in besedil, deluje pa tudi kot aranžer in producent. V prvi polovici 2014 je njegova avtorska skladba Žamet, izšla kot prvi single plošče „Na glavo“ pevca Omarja Nabra. Pod skladbo se je skupaj s Petrom Penkom podpisal tudi kot producent.

Od leta 2000 naprej je njegovo pot zaznamovala uspešna pedagoška kariera. Deloval je kot mentor GIS Muzikavive, kjer so njegove seminarje obiskovali tudi priznani slovenski kitaristi, kot so Franci Zabukovec, Matej Mršnik, Marko Menart in Bernard Svete. Leta 2002 je prejel mednarodni certifikat za učitelja Modern Music School International najvišje stopnje.

Pedagoško kariero je nadaljeval kot vodja lastne glasbene šole Neomuzik (2008-2014), kjer je s skupino učiteljev razvil različne izobraževalne programe in nove metodološke pristope k poučevanju kitare, glasbene teorije in drugih glasbenih znanj.

V šolskem letu 2014/15 se je pridružil mentorjem glasbene šole B.A.S.E.. Med njegovimi učenci najdemo tudi številne uspešne kitariste kot so Boštjan Franetič, Jure Golobič ...

Zadnje novice

Vse novice
20
Okt
2023

NOVA SPLETNA STRAN

Drage obiskovalke in obiskovalci naše spletne strani, TU JE NAŠA NOVA SPLETNA STRAN Ne spreglejte tudi novosti: ✅ možnost plačila s kartico neposredno ob osebnem prevzemu (v našem skladišču) ✅ možnost plačila s Flikom ✅ izpis QR kode že na predračunu ✅ ...
28
Jul
2023

'Plata' od Koala Voice zdaj na rumenem vinilu

7. avgusta bo izšla reizdaja albuma 'Plata' ene vodilnih slovenskih indie zasedb Koala Voice! Album je leta 2022 prejel Zlato piščal za album leta in tokrat se bo vrtel v rumeni barvi! Naročite ga lahko TU.    
22
Maj
2023

September - Box set (Omejena naklada)

Skupino September sta leta 1975 osnovala veterana jugoslovanske popularne glasbene scene Janez Bončina Benč, ki je bil prej kitarist in pevec v skupini Mladi levi, pozneje pa pevec v zasedbah The Generals, Srce in Jugoslovenska pop selekcija - bil pa je tudi večinski avtor pesmi ...
© Akin d.o.o., 2024 . Vse pravice pridržane.
Izdelava in oblikovanje: Kabi d.o.o.