Marjetka Vovk

Vsi avtorji

EN:

Marjetka Vovk is a singer and songwriter, most known for her work in duo Maraaya. Her husband and also her bandmate is Aleš Vovk - Raay.

Maraaya are a Slovene duo from Ljubljana, consisting of Marjetka and Aleš "Raay" Vovk. They represented Slovenia in the Eurovision Song Contest 2015 with the song "Here for You". The group's name is a combination of its members' names, while its pronunciation means "She has Raay" in the Slovene language.

SI:

Marjetka Vovk je pevka in piska glasbe, trenutno najbolj znana zaradi svojega dela v duu Maraaya. Njen mož in tudi sočlan dua je Aleš Vovk - Raay.

Preden sta začela delovati kot Maraaya, sta bila člana zasedb Turbo Angels in Tangels. Njuna prva skladba "Lovin' Me" je izšla leta 2014 in doživela uspeh ne le v Sloveniji, temveč tudi v tujini (Bravo Hits – Zima 2015, 4. mesto na iTunes pop lestvici v Belgiji in 9. mesto v Italiji, Germany Dance Charts, lestvici italijanskega Radia 105 in RTL 102.5).

Na Emi 2015 sta zmagala s skladbo "Here for You".[2] V drugem polfinalnem večeru na tekmovanju za pesem Evrovizije 2015 na Dunaju sta se uspela prebiti v finalni večer,[3] kjer sta nato zasedla 14. mesto.

 

 

Zadnje novice

Vse novice
20
Okt
2023

NOVA SPLETNA STRAN

Drage obiskovalke in obiskovalci naše spletne strani, TU JE NAŠA NOVA SPLETNA STRAN Ne spreglejte tudi novosti: ✅ možnost plačila s kartico neposredno ob osebnem prevzemu (v našem skladišču) ✅ možnost plačila s Flikom ✅ izpis QR kode že na predračunu ✅ ...
28
Jul
2023

'Plata' od Koala Voice zdaj na rumenem vinilu

7. avgusta bo izšla reizdaja albuma 'Plata' ene vodilnih slovenskih indie zasedb Koala Voice! Album je leta 2022 prejel Zlato piščal za album leta in tokrat se bo vrtel v rumeni barvi! Naročite ga lahko TU.    
22
Maj
2023

September - Box set (Omejena naklada)

Skupino September sta leta 1975 osnovala veterana jugoslovanske popularne glasbene scene Janez Bončina Benč, ki je bil prej kitarist in pevec v skupini Mladi levi, pozneje pa pevec v zasedbah The Generals, Srce in Jugoslovenska pop selekcija - bil pa je tudi večinski avtor pesmi ...
© Akin d.o.o., 2024 . Vse pravice pridržane.
Izdelava in oblikovanje: Kabi d.o.o.